Lektör

Behöver du någon som läser igenom ditt bokmanus innan du skickar det till förlag? Med Textlyft som lektör får du ett lektörsutlåtande som både lyfter fram styrkor och  uppmärksammar eventuella svagheter i ditt manus.
Ett lektörsutlåtande innehåller förslag på hur du kan göra din text bättre, och därmed öka chanserna att bli antagen och publicerad av ett bokförlag.
Lektör, bokmanus, bokförlag, förlag, manus, läsa, lektörsutlåtande, svenska texter online

  • (max 50 MB)

Pris för lektörsutlåtande

Priset för ett lektörsutlåtande avgörs primärt av hur lång texten är. Kontakta oss så lämnar vi ett prisförslag samt berättar mer om vad vi kan göra för just din text.

Textlyft, korrekturläsning tjänster, korrekturläsare, språkservice

Nu kan du även kombinera lektörsutlåtandet med en grundlig språkgranskning av ditt bokmanus. Hör av dig till oss så berättar vi mer.

Antagligen har du i något sammanhang hört någon tala om den röda tråden. Troligtvis en lärare i grundskolan eller på en skrivkurs. Men vad menas egentligen med den röda tråden? Och hur väver man in en röd tråd i texten?

Den som drabbas av skrivkramp börjar kanske ifrågasätta sin egen talang. Men skrivkramp kan drabba vem som helst,
även erfarna författare.
Låt inte skrivkrampen stoppa dig från ett
liv som skribent.

Vad gör en lektör?

Håller du på att skriva en roman eller novell och vill att någon utomstående läser igenom ditt manus innan du skickar det till bokförlag? Då kan du vända dig till en lektör. En lektör läser igenom ditt bokmanus och lämnar ett lektörsutlåtande. Ett lektörsutlåtande från oss belyser både styrkor och svagheter i texten. Utlåtandet innehåller förslag på förbättringar som kan hjälpa dig att bli antagen och utgiven. Kombinera gärna lektörläsningen med språkgranskning för en heltäckande granskning av både språk och innehåll.

Textlyft hjälper även bokförlag som behöver en lektör. Vi läser de bokmanus som kommit in till förlaget och bedömer deras kvalitet. Kontakta oss för prisförslag.

Behöver du hjälp med ditt bokmanus?