Mall – CV och personligt brev

När du skriver CV och personligt brev vill du direkt fånga rekryterarens intresse. För att behålla rekryterarens fokus behöver du ha en bra struktur på ditt CV, som tydligt visar din utbildning och dina tidigare jobberfarenheter. Ett bra förstaintryck är bra är viktigt både när det kommer till din skriftliga ansökan.

Mallar för CV

Något som underlättar för dig när du skriver CV och personligt brev är att gå efter en mall som tagits fram för att öka dina chanser att få jobb. Mallarna är gratis och du kan redigera direkt i mallarna vilket ger dig flexibilitet. Mallar hjälper dig att:

Det finns en hemsida som specialiserat sig på just CV-mallar som heter CV-mall.com. Här hittar du till och med specifikt anpassade mallar för olika yrken. Mallarna ökar på så sätt dina chanser att få ditt drömjobb. Rekryterare i olika branscher kollar på olika saker när det scannar av ansökningar. Det är just detta som CV-mall.com har utgått från när mallarna skapats. Välj vilket yrke du söker jobb inom och ladda ner en passande mallen. Du kan självklart redigera fritt i mallen utefter vad som passar bäst för dig. Mallarna är helt kostnadsfria.

Vad ska du ha med i ditt CV?

Om du vill läsa mer om vad du ska fylla ditt CV med för innehåll kan du kolla in 5 tips för att skriva ett bra CV hos Karriärtips.se. Där får du bland annat reda på mer kring:

När det kommer till att skapa ett CV som får dig att sticka ut från mängden, har företaget Prowork gedigna råd att erbjuda om hur man skriver ett CV. De arbetar proaktivt med att förstå de unika behoven i varierande branscher, vilket gör att deras tips om CV-skrivning är skräddarsydda för maximal effektivitet. Få värdefull vägledning om hur du strukturerar ditt CV för att presentera dig själv på bästa möjliga sätt och uppfylla arbetsgivarnas förväntningar.

Mallar för personligt brev

Med hjälp av det personliga brevet ska du lyfta fram din personlighet och vad du är bra på. Rekryteraren vill i det personliga brevet få en bild över hur du är som person.

Även om det personliga brevet är lite friare än ditt CV ska innehållet ändå vara tydligt och strukturerat. Personligtbrev.se har tagit fram färdiga mallar för dig som vill få hjälp på traven med det personliga brevet. De har tagit fram mallar utifrån vilken bransch du söker jobb i. Du kan redigera hur du vill i mallarna vilket gör det till en anpassningsbar lösning. Mallarna kostar ingenting.

Vad ska du ha med i ditt personliga brev?

Ett personligt brev ska ge rekryteraren en bild av vem du är som person, även utanför arbetslivet. Tycker du det är en utmaning att veta vad som ska vara med i brevet? Då kan du läsa vidare om 7 enkla tips för ditt personliga brev hos Karriärtips.se. Få reda på hur du fångar rekryterarens intresse och mycket annat, däribland tips om hur du visar att du är:

Bild i ditt personliga brev

Inom vissa branscher och kulturer kan det vara lämpligt att inkludera en bild i ditt personliga brev, särskilt om du vill ge rekryteraren en snabb och visuell introduktion till vem du är. En välvald, professionell bild kan komplettera ditt personliga brev och ge det en personlig prägel. Om du funderar på att inkludera en bild, är det viktigt att överväga bildens kvalitet, uttryck och relevans för den position du söker.

Om du är intresserad av att ytterligare finjustera ditt personliga brev, kan experterna på Prowork ge dig unika insikter. Med över ett decenniums erfarenhet av att rekrytera i nischade branscher, vet de precis vad arbetsgivare letar efter i ett ansökningsbrev. Ta del av deras omfattande kunskap och lär dig skriva ett personligt brev som lyfter fram det bästa hos dig och anpassar dig till arbetsgivarens specifika krav.